kategória
szerző
cím
sorozat
kiadó
ISBN
évszám
ár
-
leírás
Előrendelhető
A mezők bármelyike illeszkedjen
A mezők mind illeszkedjen

TAKÁCS ZSUZSA - Bor, turizmus, gasztronómia Tolnában [antikvár]

Bor, turizmus, gasztronómia Tolnában [antikvár]

TAKÁCS ZSUZSA

 
Részlet a könyvből: "Lásd, kóstold, érezd, ezt választottuk mottóul Tolna megye bemutatásához. Ez a gyönyörű, mediterrán táj, benne a szekszárdi dombság, emberöltők óta termi a legfinomabb borokat, méltán büszke rómaiaktól keltezett szőlőkultúrájára. Szekszárd...
online ár: Webáruházunkban a termékek mellett feltüntetett fekete színű online ár csak internetes megrendelés esetén érvényes.
1500 Ft
Szállítás: 3-7 munkanap
Részletesen erről a termékről
Bővebb ismertető

Részlet a könyvből: "Lásd, kóstold, érezd, ezt választottuk mottóul Tolna megye bemutatásához. Ez a gyönyörű, mediterrán táj, benne a szekszárdi dombság, emberöltők óta termi a legfinomabb borokat, méltán büszke rómaiaktól keltezett szőlőkultúrájára. Szekszárd rubinszínű borai költőket, zeneszerzőket ihlettek meg, fejedelmi asztalok díszei voltak. Egy sajátos ,magunk választotta iránytűvel jártuk végig a Szekszárdi Történelmi Borvidék fontosabb állomásait, és lehetőség szerint teljes képet igyekeztünk adni a közelmúltban szerveződött Tolnai Borvidékről. Minden települést egy jellegzetes látnivaló felvillantásával, egy hagyományos, ám de ma is elkészíthető étel receptjével és természetesen hozzáillő, tájjelegű borral mutatunk be. Fontos tudni: valamennyi recept 4 személyre szól! Az ételek Kovács János mesterszakács gyűjtése nyomán kerülte papírra, a felvételek Kapfinger András objektívén keresztül vallanak nem csak a gasztronómia művészi szintű megjelenítéséről, de az itt élőkről, múltjukról, hagyományaikról is. A svábság, a székelyek, felvidékiek, a szerbek konyháján túl a hagyományos magyar paraszti étkekkel ismertetjük meg egyebek mellett az érdeklődőket, felvillantva a halban, vadban gazdag táj gasztronómiai erényeit. Folklór, hagyomány és építészeti örökség, egy csipetnyi pannon múlt elevenedik meg könyvünk lapjain. Amit ajánlunk figyelmükbe, akár egy nagyszerű bor kiválasztásán, esetleg egy vakáció megszervezésén, vagy akár a vasárnapi menü összeállításán törik a fejüket. Jó ha tudják, van miért Tolnába jönni!
Termékadatok
Cím: Bor, turizmus, gasztronómia Tolnában [antikvár]
Szerző: TAKÁCS ZSUZSA
Kiadó: KAFI Reklám és Kommunikációs Bt.
Oldalak száma: 106
Kötés: fűzött kemény papír
Méret: 220 mm x 220 mm
A szerzőről
TAKÁCS ZSUZSA művei
Takács Zsuzsa költő, műfordító, 1938-ban született Budapesten.

Fontosabb díjai

Graves-díj (1984), József Attila-díj (1988), a Magyar Köztársaság Babérkoszorúja (2003), Alföld-díj (2004 és 2016), Kossuth-díj (2007), Artisjus Irodalmi Díj (2014), Hévíz Irodalmi Díj (2018), Artisjus Irodalmi Nagydíj (2019), Aegon-díj (2019)
Bolti készlet  
Vélemény:
Minden jog fenntartva © 1999-2019 Líra Könyv Zrt.
A weblapon található információk közzétételéhez, másolásához a működtetők írásbeli beleegyezése szükséges.
Powered by ERBA 96. Minden jog fenntartva.
mobil nézet